Šampiňóny krájané v slanom náleve
Šampiňóny – bojovníci proti rakovine. Za zmienku stoja hlavne vitamíny skupiny B a D, ktorých sa v šampiňónoch nachádza naozaj dostatok. Sú to však aj vitamíny A, E a C ako aj minerály: horčík, vápnik, jód, chróm, selén, či fosfor. Aj tieto minerály a stopové prvky vaše telo získa vďaka konzumácii šampiňónov. V šampiňónoch sa nachádzajú najmä kyseliny omega 3 a omega 6, sú veľmi účinné v boji proti škodlivým voľným radikálom v ľudskom organizme. Pravidelnou konzumáciou šampiňónov potlačíte riziko vzniku rakoviny.
Hmotnosť: 400 g
Hmotnosť pevného podielu: 210 g
Zloženie: krájané šampiňóny (Agaricus biosporus), voda, sol', kyselina: kyselina citrónová; antioxidant: kyselina askorbová
Skladovanie: skladujte v suchu a chráňte pred teplom a mrazom. Po otvorení skladujte v chladničke v nekovovej nádobe a spotrebujte do 2 dní. Uvedené informácie sa môžu líšiť v závislosti od výrobcov.
Výživové hodnoty na 100 g
Energia
76 kJ / 18 kcal
Tuky
0,4 g
z toho nasýt. mast. kysel.
<0,1 g
Sacharidy
0,2 g
z toho cukry
0,1 g
Vláknina
2,8 g
Bielkoviny
2,1 g
Soľ
0,63 g